7 tévhit az IPL készülékekről

visibility1210 Views comment0 comments person Posted By: Katona Dóra list In: Blogbejegyzések

1. Nálam nem válik be.

Megnyugtatunk: ez szinte kizárt. Az általunk fejlesztett orvosi és az otthoni IPL gépeket is klinikailag tesztelték. Szinte minden bőr- és szőrtípusra megoldást nyújtanak, még a sötét szőkére is! 

2. Nem éri meg az árát.

Egy ilyen kis gépre mindenképpen úgy gondoljuk, mint egy hosszútávú befektetésre. Ha minőségi gépet választunk, szerencsére ezt csak egyszer kell megvenni és akár 20-30 éven át az egész családot kiszolgálja. Kezdjünk csak egy kicsit számolni: mennyit is kér el egy kozmetikus testrészenként gyantázásért? Eddig havonta hányszor jártunk? De ha otthonra vásároltunk borotvát, szőrtelenítő krémet vagy akár gyantát, az is költséges. Emellett rengeteg időt megspórolhatunk. Nem kell időpontot kérnünk kozmetikákba és otthon sem kell időt pazarolnunk.

Ha a szakemberek által kínált tartós szőrtelenítést vesszük igénybe, gyakran egy-egy testrészért kifizetjük legalább egy Dr. Katoki IPL gép árát. Hosszútávon nemcsak megéri, de spórolunk is vele. 

Aki már kipróbálta és beleszeretett, bármikor újra megvásárolná.

3. Ha borotvát kell használni a kezelések előtt, nem fognak megvastagodni a szőrszálak?

Megértjük, ha attól tartasz, hogy megint borotvát használj, mikor éveken át kínoztad magad gyantával, epilátorral, és már viszonylag vékony, kevésbé szúrós esetleg nem olyan sötét szőrszálaid vannak. Ettől egy kicsit sem kell félni.  

Már pár használat után vékonyabb, halványabb szőrszálak nőnek vissza, amik persze a kezelés-sorozat után tartósan eltűnnek. 

4. Az otthoni készülékek nem hatásosak.

Vannak, akik úgy gondolják, csak akkor szabadulhatnak meg tartósan a szőrszálaktól, ha drága klinikán fizetik ki a kezelést. Ez nem igaz, hiszen az otthon használható jó minőségű gépeknek pontosan ugyanaz a hatásmechanizmusa mint az orvosi gépeknek. Csak a gép megfelelő erősségére kell odafigyelni, amit Jolue-ban adnak meg. A túl gyenge olcsó készülékeknél fordulhat elő, hogy sajnos nem érjük el a kívánt hatást. Akár otthon, akár orvos végzi a kezelést, a villanófény mindig csak az aktuális növekedési szakaszban lévő szőrszálakra hat. Ezért is szükséges több kezelés, heteken át, hogy a különböző ciklusban lévő szőrszálakat elérjük.  

5. Az IPL szőrtelenítés nem végleges.

Ez a legszéleskörűbben alkalmazható és legtartósabb szőrtelenítési módszer, ami már otthonra is elérhető. Sokan szeretik a végleges szót használni, ez azonban szinte egyik módszerre sem igaz. Orvosi szőrtelenítés esetén is szükség van emlékeztető kezelésekre. A Derma Pro készülékkel akár hónapokon át teljesen elfelejtheted a szőrszálakat. Mivel a gép már a tied, ha úgy látod vissza nőtt pár szőrszál, csak elvégzel egy pár perces emlékeztető kezelést és ismét hónapokon át élvezheted a selymes bőrt.

6. Veszélyes a használata.

Szinte lehetetlen, hogy bármilyen kárt tegyél magadban vagy környezetedben gépünkkel, ha betartod a használati utasítást.

Ajándékba adunk egy speciális védőszemüveget minden géphez, így a kiszűrődő fény sem okozhat problémát. Használata nem kötelező, de egy plusz biztonságot ad szemünknek.

6. Nagyon fájdalmas

Bizonyos villanófényes szőrtelenítési módszerekről nagyon elterjedt, hogy mennyire fájnak. Megnyugtatunk: a Derma Pro IPL-es szőrtelenítés egyáltalán nem fáj, szinte semmit nem érzünk a bőrünkön. A Derma Pro beállítása 3 intenzitási fokon is lehetséges, így könnyű megtalálni a számodra kellemes fokozatot. A legtöbb esetben is, ha esetleg túl erős fokozatot állítasz be, legfeljebb egy pici csípő érzés keletkezik, ami egy pillanat alatt el is múlik.

7. Benőtt szőrszálakat okoz 

Szinte minden nő tapasztalta már életében ezt a kellemetlen, fájdalmas és esztétikailag is csúnya problémát. Érzékeny bőrűeknél pláne felvetődik a kérdés, hogy a kezelések között nem fognak-e benőni, begyulladni a szőrszálak. Épp ellenkezőleg: az IPL villanófénye csökkenti a baktériumok számát és a gyulladást a bőrben.

Leave a comment

Please note, comments must be approved before they are published
Vasárnap Hétfő Kedd Szerda Csütörtök Péntek Szombat January February March April May June July August September October November December